Foto: mup.gov.rs

Nastavak podrške OEBS-a jačanju kapaciteta MUP-a

Vesti Autor: M.S. | 21:31 Petak, 11 10 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Palati Srbije sa predsednicom Parlamentarne skupštine OEBS-a Piom Kaumom o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti i daljoj podršci ove organizacije jačanju kapaciteta MUP-a.

Dačić je ukazao na značaj dosadašnje saradnje, ocenivši da postoji prostor za njeno unapređenje kroz realizaciju različitih projekata koji za cilj imaju podizanje kapaciteta MUP-a i usavršavanje policijskih službenika u oblasti prevencije i efikasnog odgovora u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, trgovine ljudima i visokotehnološkog kriminala.

Predsednica Parlamentarne skupštine OEBS-a je naglasila da su očuvanje vladavine prava, jačanje ljudskih i manjinskih prava, kao i reforme sektora bezbednosti glavna zalaganja u radu ove organizacije.

Kauma je, takođe, poručila da će Misija OEBS u Srbiji nastaviti da pruža podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u svim oblastima od značaja radi postizanja još bolje bezbednosti svih građana.