Foto: mup.gov.rs

Nastavak saradnje Srbije i NR Kine u oblasti unutrašnjih poslova

Vesti Autor: M.S. | 14:25 Utorak, 09 07 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mingom o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Dačić je istakao važnost saradnje između dve zemlje po pitanju bezbednosti i borbe protiv kriminala i naglasio spremnost Ministarstva da nastavi njeno jačanje.

Ambasador Li Ming je izrazio zadovoljstvo i spremnost da, zajedno sa Dačićem, nastavi rad na produbljivanju tradicionalnog prijateljstva dveju država, jačanju komunikacije i razmene, kao i na zajedničkom planiranju, promovisanju i implementiranju projekata saradnje.

Sagovornici su postigli dogovor i definisali dalje korake u realizaciji zajedničkih policijskih patrola, vežbi i obuka specijalnih jedinica policije, kao i u drugim projektima koji promovišu saradnju u oblasti javne bezbednosti.

Obe strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i potvrdile opredeljenost za nastavak zajedničkog rada na unapređenju bezbednosnih standarda i podršci globalnim inicijativama, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.