Foto: tw/RSE_Balkan

Nastavlja se PROTEST poljoprivrednika - Od 10 sati BLOKADE ULICA I PUTEVA u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici

Vesti Autor: K.C. | 09:44 Sreda, 17 05 2023 Foto: tw/RSE_Balkan

Danas će u Srbiji, drugi dan zaredom, poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom poljoprivrednih proizvoda i uskraćenim benefitima od strane države, nastaviti protest i traktorima blokirati puteve.

Juče su na ulice u mirnu vožnju izašli stočari iz Starčeva, Omoljice, Bavaništa, Kisača, Mrčajevaca, Bogatića, pa sve do Požarevca, Novog Sada, Subotice, Rače i drugih gradova.

Protest je usledilo nakon propalih pregovora u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić, a po odbijanju poziva na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Iako poljoprivrednici prvog dana protesta nisu u potpunosti blokirali protok saobraćaja, najavili su da, ako im do sutra ne budu ispunjeni zahtevi – kreću u masovnu blokadu Beograda.

„Imamo svoje zahteve koje smo predali Ministarstvu poljoprivrede još pre deset dana i on i dalje stoje na stolu. Dva puta su propali pregovori sa Vladom, ništa nismo dogovorili“, kaže za Danas Goran Filipović, jedan od poljoprivrednika koji je na protestu u Novom Sadu.

Za danas je Savez udruženja poljoprivrednika Banata, najavio protestnu vožnju Zrenjaninom. Poljoprivrednici iz Aradca, Elemira i Taraša počinju danas dvočasovnu blokadu puta Zrenjain-Novi Sad u 10 časova.

Takođe i subotički poljoprivrednici su najavili blokadu Štrosmajerove ulice, jedne od najprometnijih u gradu, u 10 časova. Predviđeno je da blokada traje do 11 časova. U Novom Sadu poljoprivrednici od 10 sati idu ka Banovini, dok će zrenjaninski blokirati magistralni put od Zrenjanina do Novog Sada.