Foto: srbija.gov.rs

Otvorena nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu

Vesti Autor: M.S. | 12:45 Utorak, 06 06 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić otvorio je danas novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu, koji će omogućiti veću efikasnost u zaštiti sigurnosti građana ove opštine i njihove imovine u slučajevima vanrednih situacija.

Novi objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Aleksandrovcu izgrađen je na površini od približno 330 kvadratnih metara, a u njemu trenutno radi 12 vatrogasaca. 

Gašić je naveo da je nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena za svega 49 dana, istakavši da MUP, zahvaljujući dobrom planiranju, pre svega rukovodstva Sektora za vanredne situacije, namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama.

On je naglasio da vatrogasci uvek, kao što je bio slučaj i tokom noćašnjih poplava izazvanih obilnim padavinama u aleksandrovačkom kraju, prvi pomažu građanima, podsetivši na to da se u proteklom periodu radilo na značajnom povećanju kapaciteta vatrogasnih jedinica.

Ulažemo puno u kvalitet života i rada naših pripadnika jer time povećavamo kvalitet usluga koje pružamo građanima, rekao je Gašić, navodeći podatak da je nabavljeno 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona, a da je od 1990. do 2012. godine kupljeno samo 55 ovakvih vozila za čitavu Srbiju.