Foto: parking-servis.co.rs

POSKUPLJUJE parkiranje u Beogradu i Novom Sadu

Vesti Autor: K.C. | 19:04 Subota, 31 12 2022 Foto: parking-servis.co.rs

Ranije danas beogradski "Parking servis" je saopštio da se parkiranje u Beogradu neće naplaćivati. Međutim, stigla je i manje prijatna vest. Čim prođu neradni praznični dani, cena parkiranja u Beogradu će biti viša. Od 1. januara u Beogradu će parkiranje biti skuplje za četiri do pet dinara po satu na području zonskog sistema, a nove cene primenjivaće se od 4. januara, saopštio je Parking servis.

Kako su saopštili iz ovog gradskog preduzeća, sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 koštaće 60 dinara, u žutoj zoni 53 umesto 48 dinara, a u zelenoj zoni 45 umesto 41 dinar. Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, a do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 koštati 200 dinara.

Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5-6 odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.

Neće biti povećana ni cena dnevne parking karte u zonskom području (one koja se plaća ukoliko ne platite na vreme sat parkiranja), koja je 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, koja je i dalje 720 dinara. Rok važenja popusta za dnevnu parking kartu za parkiranje u zonama produžen je sa osam na 20 dana i u tom roku korisnici mogu ostvariti popust u iznosu od 50 odsto vrednosti dnevne karte.

U saopštenju se dodaje da je ovo prvo povećanje cena parkinga u Beogradu još od sada daleke 2009. godine.

I Novosađani i njihovi gosti će od početka 2023. godine plaćati skuplje parkiranje. Cena "ekstra" zone će biti 80 dinara, po započetom satu parkiranja, a parking u "crvenoj" zoni će biti 60 dinara, po započetom satu parkiranja.