Foto: mfa.gov.rs

Potpisan Memorandum o razumevanju između MSP i Agencije za sprečavanje korupcije

Vesti Autor: M.S. | 12:07 Utorak, 18 07 2023 Foto: mfa.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović potpisali su danas Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova i te agencije, koji je usmeren ka daljem razvijanju partnerskih odnosa u oblasti sprečavanja korupcije.

Dačić i Damnjanović su tom prilikom razgovarali i o međunarodnoj saradnji u oblasti sprečavanja korupcije, a posebno o realizaciji obaveza preuzetih na osnovu ratifikovanih konvencija i članstva Srbije u međunarodnim organizacijama, inicijativama i mrežama.

Sagovornici su se saglasili da će uspešna saradnja biti nastavljena i ubuduće, naročito kroz koordinaciju aktivnosti Agencije, Ministarstva i drugih nadležnih institucija prilikom učešća predstavnika ove agencije na međunarodnim i regionalnim skupovima.             

Damnjanović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj odličnoj komunikaciji sa predstavnicima MSP, a posebno sa Stalnom misijom Republike Srbije pri OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, kao i Kancelarijom Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC).