Foto: srbija.gov.rs/Jasmina Mitrović

Spremnost za unapređenje saradnje Srbije i OEBS-a

Vesti Autor: M.S. | 21:44 Četvrtak, 06 06 2024 Foto: srbija.gov.rs/Jasmina Mitrović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević sastala se danas sa šefom Misije OEBS-a ambasadorom Janom Bratuom i tom prilikom istakla da je Republika Srbija, kao članica OEBS-a, posvećena vladavini prava, sprovođenju zakona i razvoju svih aspekata civilnog društva.

Žarić Kovačević je izrazila zahvalnost Misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu na dosadašnjem sveukupnom angažovanju, posvećenosti i pružanju podrške stvaranju jakih i efikasnih institucija.

Ona je istakla da veruje da zajedničkim naporima i radom može da se postigne novi stepen međusobne saradnje, ali i intenzivira saradnja, pre svega u domenu implementacije principa dobre uprave, kao i u oblasti realizacije važeće Strategije reforme javne uprave.

Ambasador Bratu izrazio je spremnost na zajedničku saradnju u implementaciji strateškog okvira u oblasti javne uprave, uz ocenu da veće zajedničko angažovanje dovodi do konkretnijih i boljih rezultata.

On je ukazao na važnost realizacije obuka koje se sprovode za lokalne odbornike i funkcionere, ali i na značaj onih projekata koji najviše doprinose koheziji u društvu.

U razgovoru je potvrđena spremnost za unapređenje saradnje i konkretnije definisanje zajedničkih aktivnosti i projekata.

Žarić Kovačević je ukazala na to da je Republika Srbija posebno zahvalna Misiji OEBS-a na saradnji koju ostvaruje sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i Nacionalnom akademijom za javnu upravu, sa kojima i resorno ministarstvo odlično sarađuje, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.