Foto: jppeu.rs

Sutra rudari "Resavice" potpuno obustavljaju rad

Vesti Autor: K.C. | 21:00 Nedelja, 18 12 2022 Foto: jppeu.rs

Izvršni odbor sindikata Javnog preduzeća Površinska eksploatacija uglja „Resavica” doneo je odluku da od sutra rudari svih devet rudnika obustave rad, uz poštovanje zakonskog minimuma procesa rada.

Kako se navodi, ova odluka doneta je nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike u petak, na kome se razgovaralo o zahtevima sindikata oko povećanja vrednosti radnog sata i toplog obroka, navedeno je u odluci sindikata.

Od prošlog ponedeljka, rudari svih devet rudnika sa podzemnom eksploatacijom, rad u svim smenama počinju jednočasovnim štrajkom upozorenja.

Njihovi zahtevi su povećanje plate i toplog obroka kao i odobrenje za nastavak radova u rudniku „Soko”, koji nisu nastavljani posle nesreće 1. aprila.

Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike, je 12. decembra na sastanku sa sindikalcima i v.d direktorom JP PEU Resavica Sašom Spasićem, poručila da će država uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bi se što pre došlo do kompromisnog rešenja.