Foto: srbija.gov.rs

Tematska nastava u prvoj nedelji školske godine funkcioniše na najbolji način

Vesti Autor: M.S. | 12:08 Sreda, 06 09 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović obišla je danas Osnovnu školu „14. oktobar” u Beogradu, gde je prisustvovala tematskoj nastavi koja se sprovodi u prvoj nedelji nove školske godine, u skladu sa smernicama tog ministarstva za organizaciju i realizaciju obrazovno vaspitnog rada u školskoj 2023/2024. godini.

Ministarka je obišla učenike prvog i trećeg razreda koji su sa svojim učiteljicama danas obrađivali teme „Moja škola je moj drugi dom”, „Magična moć reči” i „Ja volim i poštujem sebe i druge”.

Đukić Dejanović je navela da je pomenutu školu posetila kako bi čula utiske i saznala kako deca reaguju na različite aktivnosti, dodavši da su nastavnice usmerenim aktivnostima i kreativnošću uspešno realizovale smernice koje je dalo Ministarstvo.

Razgovarajući sa decom uspevaju da iz njih iznedre smisao za toplinu prema drugu i školi, navela je ona i dodala da je ideja da deca, uz podršku nastavnika, svakog dana rade na sebi i unapređuju odnose sa drugima.

Đukić Dejanović je istakla da tematska nastava funkcioniše na najbolji način, jer su naši prosvetni radnici stručni i edukovani i imaju velikog iskustva u organizovanju različitih aktivnosti.

Direktorka Osnovne škole „14. oktobar” Svetlana Iliev Ćosić rekla je da je napravljen plan i da su nastavnici razredne nastave izabrali pet tema, po jednu za svaki dan.

Danas smo obišli tri odeljenja u kojima su se obrađivale različite teme. Deca su zadovoljna i aktivna i pokazala su svu svoju kreativnost, navela je Iliev Ćosić.