Foto: tw/printscreen

Udovica Kobija Brajanta ODUŠEVLJENA Novakovim gestom - Poslala jasnu poruku

Vesti Autor: K.C. | 10:15 Ponedeljak, 11 09 2023 Foto: tw/printscreen

Đoković trijumf posvetio legendarnom košarkašu koji je poginuo pre tri godine

Novak Đoković, najuspešniji teniser svih vremena, znao je kako da proslavi osvajanje rekordne 24. grend slam titule. On je tokom ceremonije dodele pehara nosio majicu kojom je odao počast pokojnom Kobiju Brajantu, legendarnom američkom košarkašu koji je tokom dobrog dela karijere nosio upravo dres sa brojem 24.

Novak će večno pamtiti njegove savete koji su mu omogućili da bude i bolji teniser nego što jeste. Prihvatio je njegov „mamba mentalitet" i želeo je na ovaj način da održi sećanje na njega

Na majici je pisalo „Mamba zauvek“, aludirajući na nadimak koji je tokom karijere imao veliki košarkaš Los Anđeles Lejkersa.

Američka javnost bila je oduševljena ovakvim Novakovim postupkom, a svoje odobravanje izrazila je i Vanesa Brajant, Kobijeva udovica.

Ona je na svom Instagramu podelila snimak Novakovog obraćanja posle finala US Opena i fotografiju Đokovića sa majicom „Mamba Forever“ uz reči zahvalnosti teniseru: 

„Pravi prepoznaju prave!“

Brajant i Đoković bili su prijatelji, a Novak je često izjavljivao koliko mu je značio odnos sa košarkašem koji je 2020. godine nastradao u padu helikoptera zajedno sa svojom ćerkom i još sedmoro ljudi.

Interesantno je da je Đoković posle osvajanja US Opena na konferenciji za medije objavio i da bi u gradu u kome je Kobi ispisao istoriju - Los Anđelesu - mogao da završi karijeri, ako sve bude po planu. Ako zaista to bude tako, nema sumnje da će zbog ovog poteza imati mnogo navijača na svojoj strani.