Foto: beograd.rs

Ugovori za dodelu građevinskih paketa i opreme IZBEGLICAMA i interno raseljenim licima

Vesti Autor: K.C. | 08:09 Petak, 20 09 2024 Foto: beograd.rs

Predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i vršilac dužnosti pomoćnika komesara za izbeglice i migracije Dušica Popović uručili su ugovore za dodelu pomoći u vidu građevinskog materijala, kao i za dohodovne aktivnosti putem ekonomskog osnaživanja interno raseljenih lica i izbeglica.

– Pomoć mnogo znači našim najugroženijim sugrađanima jer mogu da dovrše započete objekte ili započnu posao, kupe mašinu ili staklenik. Naposletku, pomoć uvek stigne u prave, vredne ruke koje znaju kako da obezbede egzistenciju i sebi i porodici – rekao je predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uručujući ugovore korisnicima.

Šestoro korisnika je dobilo pomoć u građevinskom materijalu i opremi namenjenu za izbeglice, dok su po dva ugovora za pomoć u opremi za zanatsku ili poljoprivrednu delatnost dobila izbegla i interno raseljena lica koja su konkurisala na raspisane javne pozive.

Ukupna vrednost ugovora je 3,4 miliona dinara, od čega je 2,4 miliona za građevinske pakete, a milion dinara za opremu koja se koristi za dohodovne aktivnosti.