Foto: mod.gov.rs

Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima oficirima VS

Vesti Autor: M.S. | 16:05 Četvrtak, 04 04 2024 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti.

Vučević je, obraćajući se unapređenim i postavljenim oficirima, istakao da je to rezultat njihovog rada i njihovih kvaliteta, poručivši im da budu svesni da su na taj način dobili i veće obaveze i odgovornosti.

Svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

U čin general-majora unapređeni su brigadni general Brane Krnjajić i brigadni general Zoran Nasković, koji je postavljen na dužnost komandanta Komande za obuku, a u čin brigadnog generala unapređeni su pukovnik Milan Elenkov i pukovnik Novica Gogić.

Brigadni general Jovica Matić postavljen je na dužnost komandanta Prve brigade Kopnene vojske, pukovnik Željko Furundžić postavljen je na dužnost komandanta Garde, dok je pukovnik Nebojša Cvetković postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.

Na dužnost komandanta Treće brigade Kopnene vojske postavljen je pukovnik Vladan Milosavljević, a na dužnost komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske postavljen je pukovnik Siniša Nikolić.