Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić DOČEKAO Makrona

Vesti Autor: M.S. | 19:30 Četvrtak, 29 08 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u Palati Srbija.

-Sa iskrenim prijateljem i partnerom Srbije Emanuelom Makronom uvek ima mnogo važnih tema  za razgovor. Tokom ove posete razmotrićemo strateške pravce za unapređenje naše saradnje. 

U privrednom smislu, od ogromnog značaja je dolazak novih francuskih investicija kao i podrška Pariza na našem putu u jedinstveni Evropski ekonomski prostor. 

U centru pažnje su nam pitanja saradnje u oblastima nauke, tehnologije, inovacija, obrazovanja, ekologije, energetike i vojno-tehnička saradnja.

Francuska je zemlja na koju se ugledamo, oslanjamo i sa kojom nastavljamo da radimo. Jačanje odnosa i saradnje Srbije i Francuske predstavlja poštovanje i nadogradnju naših istorijskih veza, ali i put u zajedničku budućnost, stoji na fejsbuk nalogu predsednika Republike.

Nakon razgovora Vučića i Makrona, oko 19.40 sati, uslediće ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika u sali Jugoslavija u "Palati Srbija".

Predsednik Francuske svačano je dočekan ispred "Palate Srbija" uz najviše državne počasti. Tokom boravka u Srbiji Makron će posetiti i Novi Sad.