Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić i Makron otkrili ploču povodom završetka radova na Aerodromu „Nikola Tesla“

Vesti Autor: M.S. | 17:39 Petak, 30 08 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na kraju njegove dvodnevne posete Srbiji, otkrio ploču povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Vučić je, na aerodromu kojim upravlja francuska kompanija „Vansi erports“, istakao da je ova vazdušna luka imala u prvih šest meseci ove godine rast broja putnika od 13 odsto i izrazio očekivanje da će već ove godine broj putnika premašiti devet miliona.

Naš je cilj bio da do 2027. godine to bude ukupno 10 miliona, rekao je Vučić, izrazivši uverenje u to da će ta brojka biti dostignuta mnogo ranije.

On je naglasio da je beogradski aerodrom danas potpuno drugačiji, moderniji i sadržajniji, i toga ne bi bilo bez ogromne investicije i predviđenih 730 miliona evra, na šta je po ugovoru bila obavezna francuska kompanija.

Srećan sam zbog toga što ovu ploču danas ovde možemo da otkrijemo i pokažemo kako naša saradnja može mnogo toga da donese Srbiji, a verujemo i francuskoj kompaniji, istakao je on.

Makron je izrazio zadovoljstvo svime što je urađeno na Aerodromu „Nikola Tesla“ i istakao da su radovi završeni uprkos kovidu, inflaciji i geopolitičkoj situaciji.

Odlučili ste 2018. godine da ukažete poverenje „Vansiju“ i hvala vam na tom poverenju,  rekao je Makron i zahvalio svim ekipama, inženjerima i tehničarima, srpskim i francuskim, i svim partnerima koji su doprineli da Aerodrom danas moderno izgleda i da ima internacionalnu dimenziju.

Makron je još jednom poručio da je Francuska prijatelj Srbije, kao i on lično.

Predsednik Francuske završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a sa Aerodroma „Nikola Tesla“ ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.