Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić posle sastanka sa Lajčakom: "U naredna 72 sata ćemo se obratiti javnosti"

Vesti Autor: M.S. | 13:20 Utorak, 10 09 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanaka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

-Mi smo danas imali dvosatne odvojene razgovore oko Kosova i Metohije, najpre sa Miroslav Lajčakom, a zatim i sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom, i u naredna 72 sata ćemo se obratiti javnosti.

Govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu KiM, kao i šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila, šta je to što Srbija traži i šta je to što Srbija može da učini.

Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, jer moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Na tom planu i po tom pitanju radićemo sve što je moguće, jer je sada potpuno jasno da Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda i mislim da to nije jasno samo nama, već i svima drugima.

U situaciji smo da Srbi ne mogu da urade ništa što svako u savremenom svetu može i sve to zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlukama Aljbina Kurtija, a da pri svemu tome iz Evrope i Kvinte dođu samo reči osude, a na delu se ne vidi ništa.

Sa ozbiljnim merama obratićemo vam se u naredna 72 sata. Srbija je uvek za dijalog, ja sam uvek spreman za to, ali Srbija neće dozvoliti progon i pogrom srpskog stanovništva, rekao je Vučić.