Snovi Marije Zaharove

Kolumne Autor: Biljana Obradović | 09:36 Subota, 29 07 2023

Kada pogledamo izjave Marije Zaharove, potparolke Ministarstva spoljašnjih poslova Ruske Federacije, ona bi izgleda po svemu sudeći,  da bude Mata Hari, a u stvari je Maša Hari, koja izjavljuje da je najveća boljka Ukrajine i Ukrajinskog naroda, što njihov predsednik nije V.V.Putin, gde u svojim izjavama kaže za Putina kako  je sav nadahnut, kako donosi samostalne odluke , a pun je osećajnosti i brige. Na sve ovo, dodala bih da sam uverena u to, da Ukrajina i Ukrajinci,  takvo nešto ne bi poželeli ni u najgorem snu, niti bi to bilo koja druga zemlja želala da joj predsednik bude agresor, ratni zločinac, ubica dece i mladih ljudi , ucenjivač i na kraju krajeva čovek koji je doveo polako, ali sigurno do propasti svoje države i njene totalne izolacije. Da li bi neko poželeo da ne moze da izadje iz svoje države? Da ne moze da bude slobodan gradjanin Evrope? Da li bi neki umetnik želeo da su mu zabranjeni nastupi, biznismeni da su im zarobljena sredstva, kuće, jahte?

Znači Maša, Maša daleko ti lepo tvoja Mother Russia!

To je ono sto Maša misli da je pusta želja Ukrajine, a da li se Maša pita šta je zelja Rusije? Da li Rusija želi da ima predsednika kao sto je V.V.Putin ? Da li se pitala unazad 20 godina jel to želja rusa? Da li se pitala kako je njenom narodu, kada predsednik promeni zakon , koji mu dozvoljava da bude doživorni diktator, i na svakih nekoliko godina započinje ratove sa susedima, ugrozavajući svoje rusko stanovništvo stvarajući neprijateljstva?

Neprijateljstva i ratove koji će se nastaviti i posle njegove smrti?

Narod u Gruziji, narod u Čečeniji, koji će tražiti svoje države da budu međunarodno definisane i priznate. Nakon poraza u Ukrajini nema sumnje da će se svi ruski neprijatelji, koje je Putin stvarao unazad 20 godina krenuti u oslobodilačke ratove, u nadi kada Rusija bude totalno poražena,  moći da povrate svoje vekovne teritorije u sastav svojih drzava.

Da li se ikada za sve ovo Maša zapitala? Naravno da nije! Jer  Maša je svakoga jutra obukla šanel odelo, stavila šanel parfem , ušla u mercedes i stala za govornicu, odakle zaluđuje narod, zombira lokalno stanovništvo zajedno sa svojim ostalim kolegama, uči da se dive agresijama, odrastraju u svetu gde su nebezbedni, siromašni i bez interneta. Osnovnih ljudskih prava, zarad bogaćenja Maše i njoj sličnih.

Sva sredstva koja je Ruska Federacija uložila u agresiju protiv Ukrajine, moglo je da se uloži u izgradnju mostova, škola, bolnica, izgradnju kuća najugroženijima. Ali ne njima nije humanost na delu. Dok obećavaju zemljama Afrike lažno besplatno žito, Rusi se smrzavaju i greju votkom, najmlađi žive u kućama bez toaleta, a ruski vojnici kradu iz Ukrajine veš mašine i frižidere.

Za kraj, zapitajmo se svi, ko bi želeo da živi u državi gde mu je Predsednik V.V. Putin?