Foto: antena m

Jedino rešenje za krizu su izbori!

Region Autor: M.S. | 11:09 Petak, 23 09 2022 Foto: antena m

Crna Gora iz aktuelne političke krize može da izađe održavanjem izbora i demokratskom odlukom građana koji će, verujem, izabrati najbolje rešenje kao i 2006. godine, rekao je u intervjuu za Glas Amerike ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić.

Kada je reč o posledicama ekslacije rata u Ukrajini po region i Crnu Goru, Krivokapić je rekao da se ona već oseća.

"Posledice se već osećaju u regionu, možda i pre nego što se desilo ovo sa Ukrajinom. Počele su se dešavati u Crnoj Gori. te aktivnosti koje su sada prešle u divlju agresiju u Ukrajini, kroz razne vidove hibridnog rata su bile prisutne u Crnoj Gori i ranije, a sada eskaliraju. Naravno, sa vladom u kojoj postoji puno sumnje u naklonost jednoj ili drugoj državi, sa mnogim elementima raspoređivanja u strateškoj infrastrukturi kadrova koji iskazuju direktnu lojalnost drugoj državi. U Crnoj Gori to vide naši evroatlantski prijatelji vrlo jasno sada i ta eskalacija koja se dešava u Ukrajini ima i direktan uticaj, tim kanalima, i prema Crnoj Gori", rekao je Krivokapić.

Na pitanje koliko je Crna Gora trenutno podložna još većem ruskom uticaju, imajući u vidu aktuelnu političku krizu, Krivokapić kaže da je u svim kontaktima osetio "da su naši saveznici to shvatili".

"Da je Crna Gora potencijalno vruća tačka na Balkanu. Pored onoga što se već dešava na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, i Crna Gora se pokazuje kao posebno značajna meta ruskog malignog uticaja na Balkanu. Po onome što sam shvatio, a mislim da su to shvatili i naši saveznici, moguće prioritetna tačka bavljenja i destabilizacije po principu - što gore na Balkanu, što gore u Crnoj Gori, to bolje za rusku agresiju u Ukrajini", rekao je on.