Foto: kss.rs

Košarkaši Slovenije posle produžetka BOLJI od Srbije

Sport Autor: K.C. | 10:42 Četvrtak, 18 08 2022 Foto: kss.rs

U prvoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evropski šampionat, košarkaši Srbije poraženi su u Ljubljani od Slovenije 97:92 17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6) posle produžetka.

U prepunoj dvorani „Stožice“ viđen je pravi takmičarski meč, a u centru pažnje bio je duel NBA zvezda Luke Dončića i Nikole Jokića.

Na kraju Dončić se radovao pobedi, a meč je završio sa 34 poena, šest skokova i devet asistencija, dok su Klemen Prepelič i Majkl Tobi ubacili po 16 poena.

Jokić je postigao 26 poena, uz 12 skokova i šest asistencija, Vasilije Micić ubacio je 17, Nikola Kalinić 12, a Dejan Davidovac i Dušan Ristić po devet poena.

Posle 40 minuta igre, bilo je 86:86, srpski košarkaši imaju za čim da žale jer su u dodatnih 5 minuta imali veliku priliku da dođu do pobede.

Na tribinama u Stožicama, jedan od navijača bio je i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Košarkaši Srbije iz Ljubljane putuju u Hamburg, gde ih očekuje učešće na turniru „Superkup“ i mečevi protiv Italije u petak, odnosno u subotu protiv Nemačke ili Češke, a zatim slede dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prvo protiv Grčke u Beogradu 25. avgusta, a zatim i gostovanje Turskoj tri dana kasnije.

Evropsko prvenstvo počinje 1. septembra, a Srbija je u D grupi u Pragu, a rivali su Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.