Foto: kss.rs

Košarkaši Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pobedili Slovačku

Sport Autor: K.C. | 22:13 Petak, 25 02 2022 Foto: kss.rs

Košarakši Srbije pobedili su večeras Slovačku 75:63 u hali "Aleksandar Nikolić" u trećem kolu kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Srbija je ostvarila drugu pobedu u kvalifikacijama, dok je Slovačka zabeležila treći poraz u grupi A.

Aleksa Avramović je sa 14 poena bio najefikasniji u pobednčkom timu, Marko Jagodić Kuridža je dodao 13, Uroš Trifunović i Dušna Ristić dodali su po 12 poena.

Kod Slovaka najbolji je bio Vladimir Brodžijanski sa 23 koša.

Srpski košarkaši vodili su veliku borbu sa Slovačkom iako su meč otvorili na pravi način serijom 8:3, a odlični su bili Uroš Trufunović i Marko Jagodić Kuridža.

Pred poslednjih 10 minuta meča, Srbija je ušla rezultatom 62:54, ponovo je brzo vratila dvocifrenu prednost, koja je u finišu meča dostigla i najvećih plus 14 poena, i na kraju mirno privela meč u svoju korist.

Svetislav Pešić je bio zadovoljan igrom svojih izabranika u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

"Voleo bih da kažem da sam ponosan na tim, jer su igrali odličnu utakmicu, odličnu u smislu odbrane u kontinuitetu. Krenuli smo bez agresivnosti, ali u svakom sledećem minutu pokazali smo koncentraciju i dobru odbranu. Ovo je bila odlična odbrana, sa energijom, koncentracijom. Dobar rezultat, srećan sam ne što smo dobili utakmicu nego kako smo ih dobili", rekao je Pešić na konferenciji za medije posle meča.