Foto: x/FSSrbije

POTRES u FSS! Smenjeni Šurbatović i Tanjga

Sport Autor: K.C. | 17:30 Utorak, 03 09 2024 Foto: x/FSSrbije

Velike promene u vrhu Fudbalskog saveza Srbije!
FSS smenio je Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjgu.

Putem video konferencijske veze održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Odlukom IO Jovan Šurbatović više nije generalni sekretar naše organizacije", saopštio je FSS.

Šurbatović je od 1. avgusta 2016. godine obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su istovremeno zahvalnost Šurbatoviću na dosadašnjoj saradnji i poželeli mu uspeha u daljoj karijeri.

FSS je prekinuo saradnju sa Miroslavom Tanjgom, direktorom sportskog sektora. I njemu je izražena zahvalnost na saradnji uz želje za uspehom u budućnosti", ističe se.

Fudbalski savez Srbije će tako posle nekoliko godina u kojima je Šurbatović bio prvi operativac dobiti novog generalnog sekretara.

Iza Šurbatovića su ostale brojne afere, pre svega oko podele novca za premije od plasmana na Mindijal u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kada je on uzeo 100.000 evra, a njegova desna ruka" 45.000 evra.
Premije za Šurbatovića za Katar bile su višestruko veće i to je izazvalo veliko nezadovoljstvo fudbalske javnosti.

Piksi pretio da neće voditi Srbiju, ako ne smene Šurbatovića i Tanjgu

Smene Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge nisu baš usledile mirnim putem, prenose mediji.

Korenita promena dogodila se u Fudbalskom savezu Srbije, gde je već neko vreme bilo nekoliko struja, jedna koju je predvodio selektor Dragan Stojković Piksi i druga okupljena oko Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge.

Na kraju je epilog bio smena Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge i pobeda van terena" za Dragana Stojkovića.

Dan pre sednice koja je održana, nije bilo ni reči o smeni Šurbatovića i Tanjge.
Iako je Šurbatović još posle debakla u Nemačkoj, koji je uz rezultatski neuspeh imao i prateće organizacione propuste za koje je on bio najodgovorniji, najavio da odlazi iz srpskog fudbala, do njegovog odlaska nije došlo.

Prošla su dva meseca od tada, a Šurbatović je očigledno primenio dobro poznatu taktiku kao da se ništa nije desilo" i to mu je umalo i upalilo, jer narod u Srbiji sve brzo zaboravlja.

Na sednici koja je održana u ponedeljak, došlo je do pravog haosa. Selektor Dragan Stojković Piksi, koji je već dugo na ratnoj nozi" sa Šurbatovićem i Tanjgom, insistirao je da se na dnevni red stavi i rasprava o smeni Šurbatovića i Tanjge.

Kako se navodi, čak je i zapretio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske 5. i 8. septembra.

Na toj sednici nije bilo nikakih reči o generalnom sekretaru i direktoru sportskog sektora, te je delovalo da su se ponovo izvukli".

Međutim, danas je nakon pritiska Piksija i intervencije iz određenih centara moći, hitno sazvana telefonska sednica na kojoj je jedina tačka bila smena Šurbatovića i Tanjge, do koje je potom i došlo.