Foto: x/rolandgarros

ŠOK u Parizu! Nadal ISPAO u prvom kolu Rolan Garosa

Sport Autor: K.C. | 18:43 Ponedeljak, 27 05 2024 Foto: x/rolandgarros

Osvajač 14. titula na pariskoj Grend slem šljaci Rafael Nadal, već na startu Rolan Garosa, u prvom kolu, izgubio je od Aleksandera Zvereva.

Nemac je legendu belog sporta" i rekordera ovog turnira sa 14 (od ukupno 20) grend slem titula pobedio u tri seta - konačan rezultat glasio je 6:3, 7:6(5), 6:3.

Kada je, pre neki dan, Rafa upitan šta misli o tome što je žrebom određeno da mu je baš Aleksander Zverev prvi rival na Otvorenom prvenstvu Francuske, rekao je:

- Nisam nosilac, pa tako nešto i možete da očekujete. Takve stvari, prosto, morate da prihvatite. Ne nam da li je to „manjak sreće", „loše". Ali, a priori, ovo nije dobar žreb, jedan je od najgorih. Mislim, Zverev stiže posle osvajanja mastersa u Rimu.

I ne samo da je stigao, nego je od samog početka ovog meča zaigrao sjajno.

Nije se Rafa davao, na momente je, u tom uvodnom delu, pokazivao delove one svoje teniske magije kojima je opčinio francusku publiku tokom prethodne skoro dve decenija, ali... Tada je Nemac, prosto, bio bolji, da bi se značajno slika promenila" u drugom setu.

Zverevu nisu smetali ni nesportski momenti, kada je publika glasno (i masovno) slavila njegove dvostruke servis greške, nisu ga ometali ni novi izvrsni Nadalovi potezi, bio je taman za toliko bolji - da izvanrednog rivala nadmudri.

Nadigra.

Pobedi.

Za nevericu na tribinama, za tugu, za mnoge suze, ali, možda, i za istoriju - ako se ispostavi da je ovo bio poslednji meč Rafaela Nadala na grend slemu čiji je najbolji akter svih vremena.