Foto: x/millos_vucevic

Evropski put strateška odluka Srbije

Vesti Autor: M.S. | 08:52 Petak, 10 05 2024 Foto: x/millos_vucevic

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je sinoć svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, koji je u Botaničkoj bašti organizovao šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Svečani prijem počeo je intoniranjem himni Srbije i Evropske unije, nakon čega se okupljenima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da je važno da se podsetimo razloga zbog koga je EU nastala, osnova na kojima je nastala, kao i šta je to što nas spaja. 

On je ukazao na to da je EU najveći mirovni projekat u istoriji kontinenta, kao i da je za Srbiju to jedna od najvažnijih stvari  – očuvanje mira, života i trasiranje života i budućnosti za mlade.

EU je naš najveći investitor i taj novac za nas nije mali. Bez EU ne bi bilo infrastrukturnih, školskih, prosvetnih, naučnih projekata, i za to iskazujem ogromnu zahvalnost i zemljama i ljudima u EU koji su pomagali Srbiju, poručio je predsednik.

Vučić je, istakavši da je evropski put strateška odluka Srbije, u svoje i ime građana Srbije čestitao svima Dan Evrope.

Žiofre je naglasio da je EU potpuno posvećena podršci građanima Srbije da se pridruže velikoj, evropskoj porodici kojoj pripadaju.

Pridružite nam se u izgradnji našeg doma, da zajedno gradimo evropski dom koji može da sarađuje u ovim sve složenijim izazovima u svetu, da gradimo naš evropski dom u kojem želimo dobrodošlicu novim članicama, zaključio je ambasador.

Prijemu su prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka pravde Maja Popović, poslanici, predstavnici diplomatskog kora i druge zvanice.