Foto: ig/mali_sinisa

Mali: Biće novih POVEĆANJA plata i penzija

Vesti Autor: K.C. | 10:36 Utorak, 26 12 2023 Foto: ig/mali_sinisa

Danas je Ministar finansija Siniša Mali gostovao u jutarnjem programu na TV Pink gde je govorio o ekonomskom napretku zemlje. „Uprkos velikim velikim projektima, veoma je važno da posvetimo pažnju reševanju problema običnih ljudi", istakao je Mali tokom svog izlaganja.

„Ako nastavimo da rastemo ovim tempom i u sledećoj godini, ako budemo radili još više i ako budemo nastavili da beležimo dobre rezultate, već polovinom naredne godine može se očekivati dodatno povećanje plata i penzija u našoj zemlji'', izjavio je potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

„Želimo da ubrzano dođemo do nivoa plata i penzija koje smo obećali, a to je prosek od 1.400 evra za plate do kraja 2027. godine, i 650 evra za prosečne penzije i minimalnu zaradu. Nije nam želja samo očuvanje standarda građana, već njegov dalji rast“, rekao je Mali gostujući na televiziji Pink.

On je dodao da bi to naredno povećanje usledilo nakon predstojećeg januarskog skoka plata u javnom sektoru od 10 odsto, penzija od 14,8 odsto i minimalne zarade od 17,8 odsto, što je rekordno povećanje.

Krenuo je da se gradi 'Smajli', mislim da će i predsednik danas biti tamo", rekao je ministar finansija Siniša Mali. „Uprkos tim velikim projektima, veoma je važno da posvetimo pažnju reševanju problema običnih ljudi", dodao je Mali.

„EKSPO je najveća razvojna šansa u naredne četiri godine", istakao je Mali. "To su stvari koji potpuno menjaju našu zemlju" naveo je minstar i dodao da će Ekspo izložba pogurati celu zemlju napred, investicijama u svim gradovima Srbije, sređivanjem fasada, daljom izgradnjom puteva, razvojem kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i slično.

„Sve je to deo Ekspa. Već se grade novi projekti, poput obilaznice oko Kragujevca i saobraćajnice 'Osmeh Vojvodine'. Očekujemo da ćemo direktno od Ekspa zaraditi milijardu evra. Hoćemo da se 2027. godine predstavimo kao pobednici, a ovo su sve projekti koji menjaju Srbiju“, rekao je Mali, i podsetio da radovi na terenu uveliko teku, kako bismo 2027. godinu dočekali potpuno spremni.

„Hoćemo da nastavimo najbrži rast u istoriji. Radovi već teku i zato hoćemo da ih sada nakon ovih izbora nastavimo", objasnio je.

Prema njegovim rečima, svaki indikator uspeha privrede Srbije je pozitivan.

Ministar finansija poželeo je građanima punije džepove u narednoj godini, rekavši da će Srbija nastaviti da štiti standard građana i neće stati kada je rast i razvoj u pitanju.

„Srbija pobeđuje u onome u čemu dosad nije pobeđivala - u ekonomiji", naglasio je Mali.