Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo spremno da razgovara sa svim poljoprivrednim udruženjima

Vesti Autor: M.S. | 12:30 Utorak, 18 06 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije najoštrije je danas demantovalo informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da ovo ministarstvo nije dalo nikakav odgovor na zahtev sedam poljoprivrednih udruženja da se ponovo organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva, kao i sa drugim državnim organima.

Kabinet ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je juče primio mejl upućen od strane sedam poljoprivrednih udruženja sa zahtevom za novi sastanak, na koji je Ministarstvo istog dana odgovorilo i obavestilo ih da će sastanak biti održan tokom ove sedmice i da će o tačnom terminu biti blagovremeno obavešteni.

Ministarstvo ističe da je apsolutno spremno da razgovara sa predstavnicima svih poljoprivrednih udruženja u Srbiji, sa ciljem da se u civilizovanoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi razmotre svi problemi i izazovi sa kojima se srpska poljoprivreda suočava.

Država i poljoprivredni proizvođači treba da budu partneri posvećeni istom cilju – unapređenju i razvoju srpske poljoprivrede i njenom još većem učešću u rastu bruto domaćeg proizvoda, dodaje se u saopštenju.