Foto: srbija.gov.rs

Podrška projektima populacione politike u RS

Vesti Autor: M.S. | 17:48 Nedelja, 29 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Milica Đurđević Stamenkovski posetila je danas Višegrad, gde je razgovarala sa načelnikom te opštine Mladenom Đurevićem.

Đurđević Stamenkovski je navela da je tokom sastanka, kojem je prisustvovao i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, iznela predlog da Višegrad 2025. godine bude domaćin velike manifestacije „Dani porodice Srpske i Srbije“, dodavši da je ta ideja u potpunosti prihvaćena.

Ona je istakla da je Višegrad simbol zajedništva srpskog naroda i da Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju želi da različitim populacionim merama pomogne da ta opština bude mesto po meri porodice.

Vlada Srbije i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju su zainteresovani da daju podstrek različitim projektima, koji su tu da unaprede život porodica, a pre svega, onih koji su nam najvredniji a to su deca, naglasila je ona, dodavši da je današnji sastanak plod zaključaka, utemeljenih na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Đurđević Stamenkovski je danas, predstavnicima Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, posetila i crkvu Svetog cara Lazara i kosovskih mučenika.

U nastavku posete Republici Srpskoj, ministarka za brigu o porodici i demografiju održaće sastanak sa predsednikom Skupštine opštine Rogatica Miloradom Jagodićem i razgovarati sa delegacijom Udruženja žena iz ruralnih krajeva.

Takođe, u Palama će položiti venac na spomen-obeležje poginulim srpskim borcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te posetiti Dom zdravlja „Stana Tomić“.