Foto: beograd.rs

„Trofej Beograda 2024” u stonom tenisu

Vesti Autor: K.C. | 15:54 Četvrtak, 03 10 2024 Foto: beograd.rs

Beogradski stonoteniski savez u subotu i nedelju, 5. i 6. oktobra, organizuje „Trofej Beograda 2024” za kategorije juniora, juniorki, kadeta, kadetkinja, mlađih kadeta, mlađih kadetkinja, mini-kadeta i mini-kadetkinja.

Pokrovitelj ovog izuzetno značajnog stonoteniskog turnira je Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda. 

Takmičenje će se održati u SC „Banjica” na 14 stonoteniskih stolova, sa početkom u 9 časova, oba dana. Učestvovaće preko 300 igrača iz 45 klubova Srbije, a nastupaće i takmičari iz Crne Gore, BiH i Makedonije. Po masovnosti, ovaj turnir je drugi u Srbiji i boduje se za zvaničnu rang-listu Stonoteniskog saveza Srbije, a to ujedno i pokazuje koliko je ovo takmičenje značajno za stonoteniski sport u našoj zemlji. 

Prvog dana, u subotu, učesnici će se takmičiti u kategorijama juniora, juniorki, mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, a u nedelju će nastupati kadeti, kadetkinje, mini-kadeti i mini-kadetkinje. Otvaranje turnira planirano je u subotu u 12 časova, a proglašenje pobednika i dodela nagrada oko 20 časova. U nedelju je planirano proglašenje pobednika oko 18 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.