Foto: unsplash.com

U prvoj nedelji septembra isplaćena POMOĆ za oko 50.000 đaka u Beogradu

Vesti Autor: K.C. | 08:34 Sreda, 11 09 2024 Foto: unsplash.com

U prvoj nedelji septembra isplaćena je pomoć za više od 50.000 beogradskih učenika osnovnih i srednjih škola, a isplate će trajati do kraja septembra, izjavila je za Tanjug gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić.

„Kako je na proleće i bilo najavljeno, Grad Beograd je u ponedeljak, 2. septembra započeo isplatu đačke pomoći za sve đake osnovnih i srednjih škola na teritoriji prestonice. Iznos od 20.000 dinara namenjen je za kupovinu školskog pribora i udžbenika, a ova mera samo je nastavak prošlogodišnje, kada su školarcima u glavnom gradu podeljeni udžbenički kompleti“, rekla je Čamagić.

Ona je istakla da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu tokom leta prikupljao podatke beogradskih školaraca, i dodala da će pomoć biti isplaćena za skoro 200.000 dece.

„Dinamika isplate je zadovoljavajuća i  već su prve nedelje nove školske godine deca iz čak 40 škola dobila đačku pomoć, odnosno isplata je izvršena za više od 50 hiljada dece. Nadamo se da će ova vrsta pomoći beogradskim porodicama značajno olakšati početak nove školske godine, a roditelji koji se još uvek nisu prijavili za ðačku pomoć, to u osnovnim školama mogu da učine do kraja septembra“, istakla je Čamagić.