Foto: mup.gov.rs

Uhapšena jedna osoba zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Vesti Autor: M.S. | 18:37 Ponedeljak, 10 06 2024 Foto: mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Novom Sadu uhapsili D. Š. (1979) iz Vrbasa zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči za to da je danas oko 13.30 časova, na raskrsnici Bulevara kralja Petra i ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu, ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom „tojota“ udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.

Droga testom utvrđeno je da je muškarac bio pod dejstvom kokaina.

D. Š. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju na to da su od početka juna u saobraćajnim nezgodama poginula četiri vozača motocikala.

Kako bi se očuvala njihova bezbednost, MUP apeluje na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i na vozače autobusa, da u periodu kada se intenzivira moto sezona, obrate posebnu pažnju na vozače motocikala i mopeda i da poštuju pravila saobraćaja i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.