Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Vučić - Srbija MORA DA PLATI cenu za nezavisnost i suverenu politiku

Vesti Autor: K.C. | 16:26 Petak, 21 04 2023 Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije izjavio je da nije video najavljeni izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, ali da je jasno da naša zemlja mora da plati cenu za nezavisnost i suverenu politiku koju vodi.  "Nije problem da je plaćamo. Ja sam spreman da primim tu vrstu udaraca na svoja leđa i nikakav problem sa tim nemam. Nisam se zbog toga mnogo ni nasekirao", rekao je predsednik Vučić.

"Srpska ekonomija iako mnogo zaostaje za najrazvijenijim evropskim zemaljama, tu razliku smanjuje u odnosu na njihove ekonomije, jer naša ekonomija ima veći rast nego njihove ekonomije i ima manju stopu javnog duga od prosečne u evrozoni i EU. Naša fiskalna i monetarna sfera odlično funkciniše i zaodvojan sam po tom pitanju", naveo je Vučić.

Kako je istakao, više ga zanima kako ljudi u Srbiji vide napredak.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila da na severu KiM nema uslova za održavanje izbora, Vučić je pohvalio ambasadora Hila. Rekao da je ambasador SAD ozbiljan čovek, intelektualac i da razume situaciju. "Nismo uvek saglasni sa stavovima, oni sa našim, mi sa njihovim, ali iako zastupa američku politiku on je čovek širih razumevanja i shvatanja od mnogih, i moze da razume kako stvari stoje", rekao je Vučić.