Foto: ig/vesicg

Završetak brze saobraćajnice Surčin–Novi Beograd

Vesti Autor: M.S. | 17:58 Nedelja, 26 03 2023 Foto: ig/vesicg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić predstavio je danas najvažnijie infrastrukturne projekte.

Što se tiče najvažnijih projekata u infrastrukturi, kada je reč o saobraćajnicama, ministar je najavio da će u petak biti završena brza saobraćajnica Surčin–Novi Beograd.

"Upravo se sada postavlja poslednji sloj asfalta, poslednjih 450 metara, tako da ćemo dobiti i brzu vezu između Zemuna i Novog Beograda sa auto-putem Miloš Veliki. Radimo petlju Jakovo i to će omogućiti da 40.000 ljudi koji gravitira u tom kraju brže izlazi na Miloš Veliki. Rasteretićemo sam auto-put Beograd–Šid jer se neće preko njega izlaziti na Miloš Veliki", istakao je Vesić.

On je najavio i da će 1. juna biti završena obilaznica oko Beograda do Bubanj Potoka, što znači da tranzitni saobraćaj više neće ići preko Gazele.

"U međuvremenu radimo punom parom deonicu Sremska Rača–Kuzmin koja treba da bude gotova krajem godine. To je deo auto-puta Beograd–Sarajevo. Radimo nastavak auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Požege, a u aprilu ćemo pustitii prvi deo Moravskog koridora od Pojata skoro do Kruševca", rekao je Vesić.