Foto: tw/themaktab

Nadal i Đoković na SUPROTNIM STRANAMA žreba za Australijan open

Sport Autor: K.C. | 06:34 Četvrtak, 12 01 2023 Foto: tw/themaktab

Za predstojeći teniski turnir u Melburnu - Australijan open žrebom su utvrđeni protivnici protiv kojih bi mogao da igra Novak Đoković.

Tako će se Đoković u prvom kolu sastati sa Robertom Karbaljesom Baenom.
Srpski teniser će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz duela Bolivijca Delijena i kvalifikanta, a prvi nosilac na putu mu je Grigor Dimitrov, koji svoj prvi meč igra protiv Aslana Karaceva. U tom delu žreba je i Laslo Đere, koji se u prvoj rundi susreće sa kvalifikantom.

Novak bi u mečevima četvrtfinalu izbegao i Medvedeva i Ože-Alijasima i Frica, a dobio je Rubljova, mada je veoma moguće da se tu nađu Nik Kirjos ili Holger Rune. Rune će  u prvom kolu igrati protiv Filipa Krajinovića.

Kasper Rud je protivnik koji se daljim žrebom projektuje kao mogući polufinalista u duelu sa Đokovićem, a Norveški teniser bi se u četvrtfinalu prema projekcijama sreo sa Fricem, U ovom delu žreba je i Miomir Kecmanović, koji u prvoj rundi igra sa kvalifikantom, zatim sa pobednikom duela Džang – Šelton, dok bi u potencijalnoj trećoj rundi za rivala imao upravo Frica.

Nadal ima izuzetno težak posao od starta, pošto igra protiv izvanrednog britanskog tenisera Džeka Drejpera, Nadal bi se u drugoj rundi Rafi sreo sa Nakašimom ili Mekdonaldom. Rafael Nadal i Danil Medvedev potencijalno bi mogli da se sretnu u četvrtfinalu turnira  Ukoliko savlada Medvedeva kao u prošlogodišnjem finalnom meču, projektovani rival španskom teniseru u polufinalu bio bi Stefanos Cicipas, koji svoj nastup u Melburnu počinje od Kventina Alisa,

Turnir počinje u ponedeljak u Melburnu