Foto: tw/daviscup

Srbija VODI protiv Italije! Kecmanović bolji od Musetija

Sport Autor: K.C. | 14:40 Subota, 25 11 2023 Foto: tw/daviscup

Reprezentacija Srbije je povela u polufinalu Dejvis kupa protiv Italije.

Miomir Kecmanović je pobedio Lorenca Musetija sa 2:1, u setovima 6:7(7), 6:2, 6:1.

Ovaj duel je bio jako važan, ali 55. igrač sveta je baš kao i pre dva dana protiv Džeka Drejpera pružio fantastičnu partiju i približio orlove" velikom finalu ovog reprezentativnog takmičenja.

Meč je idealno počeo za Mišu, odmah je napravio brejk i tu prednost je čuvao sve do 10. gema kada je servirao za vođstvo. Ipak, odlično je tada odigrao 27. reket planete i uspeo da vrati izgubljeno. Velika borba se nastavila u finišu seta, pa je taj deo susreta morao da bude rešen u taj-brejku.

U 13. gemu viđen je pravi rolerkoseter. Miša je poveo sa 1:3, Italijan je potom došao do 5:3, a onda iskoristio treću set loptu i doveo azure" do prednosti.

Nije to sve pokolebalo Kecmanovića koji je nastavio da crta po terenu u dvorani Martin Karpena". Drugi segment meča je bio izjednačen do 2:2, a onda je Kecmanović prebacio u veću brzinu i vezao četiri gema i tako izjednačio rezultat.

Nastavio je Miša i u trećem setu da melje rivala. Serija vezanih gemova se povećala na devet. Koliko je Miomir bio dominantan najbolje se videlo u tome da je rivalu u drugom i trećem setu prepustio ukupno tri gema.

Drugi meč između Srbije i Italije odigraće Novak Đoković i Janik Siner. Biće to prava poslastica za teniske sladokusce.

Ukoliko posle dva singl duela rezultat bude 1:1 o putniku u finalu odlučiće dubl koji orlovi" do sada nisu igrali u Malagi.

Podsetimo, prvi finalista je selekcija Australije koja je u petak sa 2:0 pobedila Finsku.