Foto: mup.gov.rs

Cmolić i Ćulum razgovarali o unapređenju policijske saradnje

Vesti Autor: M.S. | 13:47 Četvrtak, 03 10 2024 Foto: mup.gov.rs

Pomoćnik direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić sastao se danas sa direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Darkom Ćulumom, sa kojim je razgovarao o unapređenju policijske saradnje.

Kako je istaknuto, saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) odvija se duži niz godina, tokom kojih su postignuti veoma zapaženi rezultati, a najviše u oblasti suzbijanja krijumčarenja lјudi i iregularnih migracija.

Cmolić i Ćulum su istakli da pored konkretnih operacija, jačanju regionalne saradnje i poverenja intenzivno doprinose i regionalni projekti, u kojima učestvuju obe zemlјe.

Sagovornici su ocenili da efikasnost borbe protiv organizovanog i drugih vidova kriminala umnogome zavisi od međunarodne policijske saradnje, te će shodno tome i ova poseta na visokom nivou doprineti dalјem jačanju i unapređenju saradnje dve zemlјe na tom polјu, a sve u duhu vladavine prava i u cilјu zaštite interesa građana naših država.