Foto: msp.gov.rs

Odlična dugogodišnja saradnja sa Misijom OEBS-a u Srbiji

Vesti Autor: M.S. | 21:39 Četvrtak, 30 05 2024 Foto: msp.gov.rs

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom.

Tokom sastanka istaknuta je odlična dugogodišnja saradnja Srbije i Misije OEBS, a bilo je reči i o zajedničkim planovima.

Đurić je izrazio zahvalnost na pomoći i podršci koju ta misija već dugi niz godina pruža Srbiji u sprovođenju reformi u oblastima koje su od suštinskog značaja za dalji napredak naše zemlje, posebno na polju evrointegracija.

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da su reforme kontinuiran proces, kao i da je nova Vlada Srbije u potpunosti posvećena jačanju svojih kapaciteta i sprovođenju politika koje će dovesti do opšteg napretka naše zemlje.

Ministar je, govoreći o aktuelnim političkim dešavanjima, naveo da je jedan od najvećih izazova za Srbiju situacija na Kosovu i Metohiji, istakavši da nema napretka u normalizaciji odnosa, kao i da su Srbi koji tamo žive svakodnevno izloženi raznim pritiscima, diskriminaciji i provokacijama.

On je naglasio da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i da u narednom periodu želi da jača partnerstva i prijateljske odnose sa zemljama širom sveta.

Sagovornici su istakli da je dosadašnja saradnja Srbije i Misije donela vrlo vidljive rezultate i dobrobiti za celo društvo, pri čemu su ukazali na obostranu posvećenost zajedničkom radu u budućem periodu.