Foto: unsplash.com

Kongresmen SAD Tarner - Kosovo DA ISPUNI OBAVEZE!

Vesti Autor: K.C. | 17:40 Sreda, 20 09 2023 Foto: unsplash.com

Američki kongresmen Majk Tarner, predsedavajući Odbora Predstavničkog doma za obaveštajne poslove izjavio je da bi administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena trebalo da da veći prioritet rešavanju odnosa Prištine i Beograda i da bi premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti trebalo da ispuni preuzete obaveze za formiranje Zajednice srpskih opština.

Glas Amerike prenosi da je kongresmen Tarner predočio da međunarodna zajednica, pre svih EU i SAD, ne obraćaju dovoljno pažnju na region, ali, prema njegovim rečima, ,,američki Kongres pomno prati šta se dešava na Zapadnom Balkanu jer ne želi još jedan konflikt u Evropi".

,,Nastavlja se konfliktna situacija između Kosova i Srbije. To je veoma zabrinjavajuće. Ima mnogo stvari na stolu koje obe strane i dalje nisu sprovele, koje i Srbija i Kosovo moraju da reše i tu sam poruku uputio svima tokom svoje posete", rekao je Tarner govoreći o svojoj poseti Kosovu gde se sastao sa predsednicom Vjosom Osmani i jasno joj stavio do znanja da je potreban napredak u pogledu osnivanje ZSO.