Foto: ig/tomamomirovic

Momirović u obilasku radova na MORAVSKOM KORIDORU

Vesti Autor: K.C. | 14:38 Subota, 06 08 2022 Foto: ig/tomamomirovic

"Najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Koridor 10 sa Kruševcem, što je najbolji pokazatelj da je ovaj autoput nova realnost, perspektiva i budućnost u kojoj Srbija pobeđuje", istakao je ministar Tomislav Momirović nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora. Moravski koridor će biti završen za tri godine, kada će se Kruševac, Ćićevac, Varvarin, Trstenik, Vrnjačka Banja, Čačak sa okolnim mestima povezati sa Koridorom 10 i auto-putem “Miloš Veliki”.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavio i da će paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca. Momirović je rekao da će ona otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, kao i za Trstenik i Kruševac.
Radove na izgradnji Moravskog koridora zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić i predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević.