Foto: unsplash.com

Sve više komentara tenisera oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu OSAKA: "Novak je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način"

Sport Autor: T.T. | 14:35 Subota, 15 01 2022 Foto: unsplash.com

Sinoć je ukrajinski teniser Ilja Marčenko na Tviteru poslao poruku podrške Novaku Đokoviću, a istovremeno prozvao australijsku vlast i sve što se zbiva nazvao političkom igrom. "Kažu da su pravila ista za sve, pa izgube na svom sudu. Posle svega pronađu način da ponište njegovu vizu ponovo. Pa koja su to pravila na koja su mislili na početku? Oh, zaboravio sam, izbori su uskoro. Drži se, Novače", rekao je Marčenko. Ukrajinac je istakao da je slobodan da iznosi javno mišljenje jer se ne nalazi u Australiji, za razliku od njegovih kolega koje su tamo i za koje smatra da se plaše da javno govore, da i oni ne bi ostali bez vize. "Nisam u Australiji, pa mogu. Ostali se plaše da će im takođe ukinuti vize", zaključio je Marčenko.

 

Usledio je komentar Rafaela Nadala da je Novak jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali da nijedan teniser nije veći od samog turnira i da Australijan open će biti veliki turnir i ako Novak ne bude igrao na njemu od ponedeljka.

Danas je na konferenciji za štampu svoju ocenu nastale situacije dala i japanska teniserka Naomi Osaka izjavivši da njeno mišljenje u vezi sa slučajem Novaka Ðokovića nije važno, ali da je cela sitaucija tužna. "Iskreno, mislim da moje reči nisu važne, čak iako govorim ono što mislim. Videla sam ljude koji stave sebe na jednu stranu, a druge kako biraju drugu. Jedno mišljenje neće promeniti ništa, prouzrokovaće samo dalje kontroverze. Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najlepši osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni", rekla je Osaka novinarima u Melburnu.