Foto: mup.gov.rs

Zajedničke policijske patrole doprinose jačanju prijateljstva srpskog i kineskog naroda

Vesti Autor: M.S. | 10:15 Utorak, 10 09 2024 Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u renomiranom kineskom dnevnom listu „Čajna dejli“ objavljena vest o zajedničkim patrolama pripadnika srpske i kineske policije sa fotografijom.

Dačić, koji boravi u zvaničnoj poseti Kini, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što i naši kineski prijatelji pridaju značaj i ističu važnost zajedničkih patrola, i promovišu ih samim tim što je u ovom renomiranom listu, na značajnom mestu, objavljena vest sa ovom fotografijom, kojom je u svet poslata najbolja slika o srpskom policajcu.

Potpredsednik Vlade je istakao da je ponosan na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svojim učešćem u zajedničkim patrolama, daju veliki doprinos jačanju prijateljstva naroda dveju zemalja.

Nakon učešća na Globalnom forumu o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu, Dačić će se u Guangdžou sastati sa najvišim predstavnicima bezbednosti tog grada i provincije Guandong.

On će u ovom gradu prisustvovati završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine i posetiti naše policajce koji učestvuju u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.